Sari la conținut

Educație pentru sănătate

Prima activitate: „Alimentația echilibrată”

În luna februarie 2025, timp de 2 zile (pe 18 febr. 2025, la cl. a X-a C şi a X-a E, iar pe 20 febr. 2025, la cl. a IX-a B şi a XI-a E) a debutat un proiect local de educaţie pentru sănătate la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, în parteneriat cu Asociaţia Vegania.

Domnul Preşedinte, Duţă Plăcintă, le-a vorbit copiilor despre reducerea consumului de carne şi implementarea unui regim de viaţă sănătos, echilibrat, bazat pe legume şi fructe. Scopul proiectului a fost sensibilizarea elevilor şi conştientizarea acestora privind importanţa alimentaţiei sănătoase în viaţa copiilor.
A fost o activitate antrenantă, iar elevii au intrat în dialog cu domnul preşedinte al Asociaţiei Vegania. Ei au fost foarte implicaţi şi activi, descoperind importanţa alimentaţiei echilibrate şi sustenabile.

A doua activitate:Reducerea risipei alimentare”

În zilele de 10 mart. 2025, la cl. a IX-a B și a XI-a E, și de 11 mart. 2025, la cl. a X-a C și a X-a E a avut loc a doua întâlnire din cadrul Proiectului local „Educație pentru sănătate”, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, în parteneriat cu Asociația Vegania. Domnul Președinte, Duță Plăcintă, le-a prezentat elevilor modalități de reducere a risipei alimentare, activitatea fiind una antrenantă.

 

A treia activitate: „Beneficiile introducerii în alimentație a meselor pe bază de plante”

În zilele de 28 mart. 2025, la cl. a X-a C și a XI-a E, și de 08 aprilie 2025, la cl. a IX-a B și a X-a E a avut loc ultima întâlnire din cadrul Proiectului local „Educație pentru sănătate”, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, în parteneriat cu Asociația Vegania. Domnul Președinte, Duță Plăcintă, le-a vorbit copiilor despre importanța alegerii unei alimentații sănătoase, bazate și pe plante (legume și fructe), nu doar pe carne.

Au fost 3 activități antrenante, iar elevii au intrat în dialog cu domnul președinte al Asociației Vegania. Ei au fost foarte implicați și activi, descoperind importanța alimentației echilibrate și sustenabile.

Coordonatori: Prof. dirig. Iosef Teodor (cl. a IX-a B), Prof. dirig. Simionescu Mihaela (cl. a X-a C), Prof. dirig. Dulman Raluca-Elena (cl. a X-a E), Prof. dirig. Cărăbuș Cristina-Mariana (cl. a XI-a E)

Cadre didactice implicate: prof. Bangu Manuela, Prof. Dogaru Dan-Romulus, Prof. Grierosu Iuliana, Prof. Popescu Victor, Prof. Samson Liliana-Mona, Prof. Topciu Ionela

zilele scolii