Ziua Educatiei

   Ziua Educației a fost celebrată la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” în data de 5 octombrie 2016. Titlul activității a fost Imaginea dascălului în România (între trecut și prezent) și a avut ca scop, pe de o parte, sensibilizarea elevilor și, pe de altă de parte, conștientizarea acestora privind importanța valorizării educației și a dascălilor în societatea contemporană.
   Activitatea a constat într-o dezbatere despre educație, în general, și despre educația în școală, în special.
   Au urmat, apoi, trei povestiri cu tâlc despre educație, care au fost prezentate de doamna prof. Rodica Chiriac, și o prezentare PowerPoint despre cum era dascălul de altădată și cum este cel din epoca contemporană, expusă de doamna prof. Cristina Cărăbuș.
   La activitate a participat și doamna prof. Doina Iliescu. În cele din urmă, elevii claselor a IX-a A și C au fost direcționați să alcătuiască scurte texte despre modul în care este conturat portretul dascălului model de azi, având ca punct de plecare și prezentarea făcută de profesor.
   Elevii au avut o activitate relaxantă în care au discutat relația dintre ei și dascăli, au schițat portretul dascălului ideal, iar în final au evaluat activitățile pregătite pentru ei de către doamnele profesoare și le-au considerat deosebite, interesante, educative, distractive, utile, minunate, cadrele didactice fiind felicitate de către dicipolii dumnealor.


   

poza poza
poza poza