Astăzi, 19 ianuarie 2017, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a organizat de la ora 12.00, în Sala Amfiteatru a Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, a doua întâlnire a ediției a II-a a proiectului „Biblio-Școala de Pietoni”.
      Proiectul își propune realizarea unor paralele informaționale educativ-preventive între trei instituții de domenii diferite ca profil de activitate pentru publicul tânăr ieșean.
      Sesiunea de educație-informare-conștientizare a fost susținută de partenerii proiectului: din cadrul Inspectoratului de Poliție Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității ne-a vorbit agent șef adj. de poliție, Claudiu Mercaș privind promovarea regulilor elementare de siguranță rutieră, despre importanța conștientizării unei conduite social-educaționale privind atitudinea preventivă în trafic; din cadrul SNCRR – Filiala Iași, reprezentată de voluntarii Iulian Ciocănaru și Melissa Mariana Anastasiei ne-au exemplificat că sloganul după care se ghidează organizația umanitară „Salvezi dacă știi să acționezi!” este vital pentru a salva o viață în cazul unui accident rutier.
      Alături de setul de informații fundamentale în astfel de situații (1. asigurarea zonei accidentului; 2. evaluarea primară; 3. apelul către 112; 3. acordarea primului ajutor) este necesar să oferim la telefonul 112 informații concrete despre victimile respective pentru a se cunoaște ce tip de ambulanță să sosească la locul accidentului; adică, sunt 3 (trei) tipuri de ambulanțe:
      1. A1 ambulanță pentru transportul persoanelor-victime între spitale;
      2. B1-B2 ambulanță cu asistent medical și echipament de prim ajutor;
      3. C ambulanță cu medic și echipament pentru terapie intensivă.
      La finalul activității după sesiunea de întrebări și răspunsuri și eliberare de permise gratuite celor interesați, tuturor participanților li s-au eliberat BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante, fluturași și alte materiale informative și promoționale.
”Biblio - Scoala de Pietoni”