Medierea ca formă alternativă de soluționare a conflictelor
29.10.2019

       Activitatea a fost concepută cu scopul de a informa elevii despre rolul mediatorului în procesul de mediere. Părțile dintr-un conflict caută soluții pentru rezolvarea problemei. Când disputa este de o intensitate crescândă, când disputa are o conotație socială/ juridică deosebită sau când e greu de gestionat din cauza complexității sale, este necesară intervenția unui mediator. Mediatorul este chemat să modereze discuțiile și să preia controlul situației conflictuale. Mediatorul este un analist de relații și situații, cu rol de facilitator al negocierii soluțiilor.
       Au fost date exemple de situații în care s-au soluționat diferite probleme.Li s-a vorbit elevilor despre acordul de mediere. Elevii au adresat întrebări: Unde se găsesc acești mediatori? Sunt angajați în cadrul Judecătoriilor sau au cabinete particulare? Care este rolul lor în cazul unui proces?
       Au participat 30 de elevi cu doamna prof. Munteanu Elena
       Invitat doamna Ștefan Liliana – mediator, membru al Consiliului de Mediere, vicepreședinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din județul Iași, președinte al Asociației Profesioniștilor în Mediere și Arbitraj “Moldova” Iași