Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza”, partener într-un proiect ERASMUS KA2 pentru îmbunătăţirea competenţelor CNC şi CAM-CAD în concordanţă cu necesităţile industriei

       Colegiul Tehnic "Mihail Sturdza" este unul dintre cei 5 parteneri (alături de instituţii din Germania, Spania, Bulgaria şi Croaţia) în proiectul european ERASMUS+, coordonat de Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, cu titlul ” Imbunătăţirea competenţelor CNC şi CAM-CAD în concordanţă cu necesităţile industriei la centrele de prelucrare verticală CNC".
       Proiectul, extrem de important pentru formarea profesională în calificări deficitare, de operatori echipamente cu comandă numerică,are o durată de 30 luni şi urmăreşte îmbunătăţirea calităţii formării profesionale în acord cu nevoile sectorului tehnic. În cadrul proiectului se va crea o platformă e-learning pentru dezvoltarea şi evaluarea competenţelor dobândite online de operatorii în CNC-CAD-CAM. Aceasta va putea fi folosită ca resursă educaţională importantă atât în cadrul programelor de formare profesională iniţială în şcolile VET, cât şi în programele de învăţare pe tot parcursul vieţii.
       In perioada 11-14 februarie 2019, două cadre didactice de la Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” au participat la prima întâlnire de lucru transnaţională organizată de coordonatorul de proiect, Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, în Istanbul. În cadrul acestei activităţi s-au stabilit coordonatele sarcinilor partenerilor pentru prima etapă de lucru a proiectului, de realizare a unui raport de ţară şi un articol privind formarea în CNC-CAD-CAM în Europa.
       Rezultatele proiectului vor constitui un model de educaţie continuă care să răspundă nevoilor industriei şi, de asemenea, vor asigura o actualizare a competenţelor profesionale necesare, în conformitate cu cerinţele domeniului tehnic, în continuă schimbare şi retehnologizare.